Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська сир › Грибний пиріг
Грибний пиріг

Грибний пиріг

У наш час нескладно знайти рецепт пирога. На багатьох сайтах є велика кількість рецептів пирогів, як солодких так і не солодких. Ми вам пропонуємо рецепт грибного пирога. Ви запитаєте чим він кращий за інших? Ми вам відповімо на це питання. По-перше наш грибний пиріг дуже простий у приготуванні, і це надає йому величезний плюс. Адже, всього за дві години, причому майже годину ви будете його тільки випікати, займаючись при цьому своїми справами, на вашому столі буде стояти чудова, паруюча страва з грибів. По-друге пиріг, приготований по-нашому рецепту, здивує вас своєю ніжністю, м'якістю і оригінальним смаком, завдяки особливому набору продуктів. Ці переваги не можуть вас не змусити приготувати грибний пиріг.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 250 г
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Вода — 60 мл
  4. 4. Гриби — 900 г
  5. 5. Масло вершкове — 20 г
  6. 6. Олія рослинна — 20 мл
  7. 7. Цибуля зелена — 20 г
  8. 8. Кмин — 10 г
  9. 9. Сир — 70 г
  10. 10. Молоко — 475 мл
  11. 11. Вершки 33-35% — 475 мл
  12. 12. Горіх мускатний — за смаком
  13. 13. Яйце куряче — 6 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати склянку борошна з сіллю. Додати вершкове масло, змішати міксером на найнижчій швидкості. Поступово додати решту борошна і холодну воду. Перемішати все до однорідної маси.

  2. Тісто замісити, згорнути в кулю, обернути в харчову плівку. Покласти в холодильник на 1 годину. Форму для пирога змастити маслом.

  3. Дістати тісто, тонко розкачати на присипаної борошном поверхні. Перекласти тісто у форму, зробивши бортик з тіста близько 3 см. Поставити форму з тістом в холодильник на 20 хвилин.

  4. Духовку розігріти до 160 градусів. Застелити тісто папером для випічки і зверху засипати сухою квасолею. Випікати протягом 30-40 хвилин до золотистої скоринки. Обережно дістати квасолю і папір. Основу охолодити.

  5. Гриби помити і нарізати кубиками. Нагріти в сковороді олію. Викласти нарізані гриби, додати сіль і перець. Тушкувати близько 5 хвилин, поки гриби не почнуть ставати м'якими. Зменшити вогонь до середнього, викласти вершкове масло, нарізану цибулю і кмин. Тушкувати близько 10-12 хвилин, потім охолодити.

  6. Змішати до однорідного стану молоко, вершки, яйця, 1,5 чайної ложки солі, перець і мускатний горіх. Сир натерти на тертці. Викласти на дно основи пирога третину сиру і половину грибів. Залити половиною суміші гриби.

  7. Додати ще третину сиру і гриби. Вилити другу половину молочної суміші і додати останню третину сиру. Випікати близько 90 хвилин. Коли пиріг буде готовий, охолодити і дістати з форми.