Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська напої весна › Молочний кисіль з ваніллю
Молочний кисіль з ваніллю

Молочний кисіль з ваніллю

Всі напевно в дитинстві на полуденок у садочку пили це диво - кисіль з булочками. Кисіль готують різний. Сюди можна додавати фрукти, шоколад. Сьогодні ми навчимо вас готувати традиційний напій, знайомий кожному з дитинства. Молочний кисіль з ваніллю дуже смачний. Він стає не менше смачним, якщо подавати його повністю охолодженим, з холодильника. Він тоді виходить досить густий напій-десерт. А густоту можна регулювати кількістю крохмалю. Якщо хочете отримати кисіль не в якості напою, а в якості щільного і густого десерту, збільшіть кількість крохмалю до 2 столових ложок. Кисіль не слід довго кип'ятити, інакше він буде дуже рідким. Приємного апетиту!

Кількість порцій 2
Час приготування 35 хв

  1. 1. Молоко — 500 мл.
  2. 2. Крохмаль картопляний — 1 ст. л.
  3. 3. Ванільний стручок — 1 шт.
  4. 4. Цукор — 3 ст. л.
  5. 5. Шоколад тертий — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розрізати навпіл стручок ванілі, дістати насіння.

  2. Влити 0,5 склянки молока в крохмаль, розмішати.

  3. У молоко, що залишилося, додати насіння, стручок ванілі, цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь, стручок ванілі витягти, влити розведений в молоці крохмаль тонкою цівкою. Варити 2-3 хвилини постійно помішуючи.

  4. Готовий кисіль охолоджувати 30 хвилин. При подачі посипати тертим шоколадом.