Мінтай, запечений з буряком, під соусом із сметани та кропу
- 1. Мінтай свіжоморожений — 4 шт.
- 2. Буряк — 3 шт.
- 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 4. Сік лимонний — 20 г.
- 5. Сметана (15%) — 400 г.
- 6. Кріп — 25 г.
- 7. Сир твердий — 100 г.
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Перець чорний мелений — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Рибу почистити під проточною водою, поскребти ножем зверху, всередині забрати плівку. Зрізати плавники та хвіст. Гострим ножем по всій довжині спини (від голови до хвоста) зробити надріз, доходячи до кісточки. Далі провести ножем вздовж риби, щільно притискаючи ніж до хребця, тим самим відділяючи верхнє філе від кістки. Таким же чином відділити від хребця інше філе. Зняти шкірку як панчоху. Шкірка легко відділяється від філе.
Нарізати філе на шматочки шириною 4-5 см. Нарізане філе посолити, оббризкати лимонним соком та дати постояти 10 хвилин. В жароміцну форму покласти першим шаром рибу. Другим шаром - тонко порізану ріпчасту цибулю напівкільцями.
Третій шар - запечений буряк, нарізаний кружальцями. Буряк заздалегідь запекти в духовці. Для цього промити його щіткою, обсушити паперовою серветкою, загорнути у фольгу та запікати в нагрітій духовці (180°С) 1 годину 20 хвилин. Такий буряк спокійно зберігається в холодильнику цілий тиждень, тільки не потрібно розвертати фольгу, зберігати прямо так, загорнутим. Такий буряк можна використовувати для салатів.
Сметану посолити, поперчити за смаком, змішати з дрібно порізаним кропом. Зверху все залити сметанний соусом. Поставити в духовку, нагріту до 200°С на 25 хвилин.
Твердий сир нарізати на великій тертці. Дістати форму з духовки, посипати зверху тертим сиром та поставити запікатися ще на 5 хвилин. Подавати в гарячому вигляді.