Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь обід літо › Мідії з вином і фенхелем
Мідії з вином і фенхелем

Мідії з вином і фенхелем

Мідії - двостулкові морські молюски, смачний, корисний і недорогий морепродукт, який іноді називають "устрицями для бідняків". У цих дарах моря мінімальний вміст холестерину і висока концентрація якісного білка. Крім цього вони багаті жирними поліненасиченими кислотами омега-3, вітамінами В і Е, йодом, магнієм і кальцієм. Способи приготування мідій дуже різноманітні: їх відварюють, смажать, маринують, коптять, солять, тушкують в різних соусах. У даному рецепті пропонується приготувати мідії з білим вином і фенхелем. Фенхель надасть страві приємний солодкуватий анісовий присмак і запах, а біле вино додасть свою кислинку і збагатить смак Вашої страви.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Вершкове масло — 3 ст. л.
  2. 2. Фенхель — 1 шт.
  3. 3. Цибуля-шалот — 2 шт.
  4. 4. Мідії — 500 г.
  5. 5. Сухе біле вино — 100 мл.
  6. 6. Оливкова олія — 3 ст. л.
  7. 7. Білий винний оцет — 2 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтопити вершкове масло у великій каструлі. Додати подрібнений фенхель, цибулю. Посолити і поперчити за смаком. Готувати протягом 5-6 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.

  2. Потім додати мідії, вино. Готувати, поки не розкриються всі мідії.

  3. Далі дістати мідії. Змішати оливкову олію з винним оцетом, додати сіль, перець, добре перемішати. Зверху викласти мідії і полити бульйоном, в якому вони варилися.