Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита до футболу літо › Мексиканський сирний чилі соус
Мексиканський сирний чилі соус

Мексиканський сирний чилі соус

Як відомо, мексиканці - народ гарячий, з вогненним темпераментом. Ну а який народ, така і кухня. Тому будьте готові, що в стравах, у яких батьківщина Мексика, дуже багато різних приправ, які насичують страву до неможливості. Можна навіть сказати, що страви Мексики - на любителя. Але якщо підійти до питання з розумом, то можна отримати дуже смачний соус, який буде до речі до багатьох страв. У рецепті сказано, що можна подавати мексиканський соус до тортильяс або чіпсів. Але це далеко не весь перелік. Адже гострі соуси любить і м'ясо, і овочі, і навіть деякі гарніри. Тому такий соус точно не залежиться у вашому холодильнику - від підійде до всього.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Сир вершковий — 250 г.
  2. 2. Перець чилі — 1 шт.
  3. 3. Вершки (20%) — 50 мл.
  4. 4. Порошок чилі — 5 г.
  5. 5. Перець болгарський — 2 шт.
  6. 6. Сир чеддер — 250 г.
  7. 7. Помідор — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. В невеликій кастрюлі змішати тверді сири, вершки та чайну ложку порошку чілі. Варити суміш на середньому вогні близько 6 хвилин, постійно помішуючи, щоб сир розплавився.

  2. Зняти з вогню, додати нарізані помідори, болгарські перці (краще зелені) та перець чилі, почищений від насіння та дрібно порізаний. Слід мати на увазі, що існує кілька сортів та розмірів чилі і всі вони відрізняються ароматом та ступенем гостроти.

  3. Перелити соус в соусник. Подавати з тортільяс чи чіпсами. Тортільяс - тонкі коржики з кукурудзяного чи пшеничного борошна, що вживається головним чином у Мексиці.