Лагман по-уйгурськи
- 1. Борошно — 500 г.
- 2. Сіль — 15 г.
- 3. Яйце — 1 шт.
- 4. Курдючне сало — 50 г.
- 5. Сода — 3 г.
- 6. М'ясо (яловичина або баранина) — 500 г.
- 7. Цибуля — 2 шт.
- 8. Морква — 2 шт.
- 9. Помідор — 4 шт.
- 10. Зубчик часнику — 8 шт.
- 11. Капуста — 150 г.
- 12. Олія — 50 г.
- 13. Болгарський перець — 1 шт.
- 14. Зірочка бад'яну — 1 шт.
- 15. Чорний мелений перець — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати тягнуту локшину (чузму). Змішати борошно з сіллю (5 г.) та залити в цю суміш збите яйце. Потім налити півсклянки теплої води та замісити тісто. Борошно додавати потрібно невеликими порціями. Тісто повинне бути дуже м'яким, а зайве борошно зробить його жорстким. Замішувати тісто потрібно до тих пір, поки воно не стане "слухняним". Тільки після цього можна починати місити його довго та наполегливо (хвилин 20). Потім скачати тісто в кулю, завернути у плівку та покласти в холодильник на годину.
Через годину розвести в теплій воді (200 мл.) сіль (3 г.) та харчову соду (3 г.) та залити розчин в простору миску. Готове тісто потрібно буде місити над цією мискою, втираючи в тісто розчин солі та соди. Робити це потрібно буде довго та наполегливо, а головне - ретельно (20 хвилин). Після цього почати розтягувати тісто в тонку локшину невеликої довжини, при цьому пальці потрібно змащувати олією. Зварити локшину, але воду, в котрій вона варилася залишити.
Далі потрібно приготувати підливу до локшини (соус). Для цього спочатку потрібно нарізати м'ясо на 4 шматки. Цибулю порізати тонкими кружальцями. Моркву, капусту та болгарський перець - невеликими шматочками, причому, моркву порізати тоненько. Помідори порізати дрібно та додати до них дрібно посічений часник та одразу перемішати.
В глибокій сковорідці добре розігріти олію та підсмажити в ній дрібно порізане сало. Забравши шкварки, почати обсмажувати великі шматки м'яса. Обсмажувати м'ясо слід до гарної рум'яної скоринки на м'ясі. До добре обсмаженого м'яса додати цибулю та обсмажувати її з м'ясом, поки цибуля не зарум'яниться. На цьому етапі потрібно додати сіль та чорний мелений перець (за смаком). На обсмажене м'ясо та цибулю покласти змішані з часником подрібнені помідори, температуру зменшити до помірної та, помішуючи, потрібно дочекатися, коли помідори дадуть сік. Дати цьому соусу потушкуватися на помірному вогні, до тих пір поки, соус не випариться наполовину.
На соус, що випарився наполовину, покласти капусту, моркву та болгарський перець. Перемішати та зразу ж почати додавати воду, в котрій варилася локшина. Цю воду слід підливати акуратно, щоб не перелити, але з урахуванням того, що її частина випариться. Підлива не повинна бути ні густою, ні рідкою. Тепер підливу довести до кипіння та поварити 40 хвилин на повільному вогні.
Потім перемішати та витягнути з підливи м'ясо, дрібно його нарізати та повернути до підливи. Дати настоятися підливі 15 хвилин. В глибокі миски (або великі піали) покласти готову локшину (вона повинна займати приблизно половину миски). Після цього залити локшину підливкою. Прикрасити бад'яном.