Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита весна › Курка-чкмерулі
Курка-чкмерулі

Курка-чкмерулі

Грузинська кухня відрізняється своєю різноманітністю страв і їх неймовірним смаком. Грузинська кухня займає заслужене місце на кулінарному Олімпі. Саме вона подарувала світові безліч смачних страв. Сьогодні ми вам представляємо одну зі страв грузинської кухні. Назва страви походить від слова "чкмері". Чкмері - це село в гірській області Рача, що на півночі Грузії. Ця страва зарахована в ранг тих, що прославили Грузію і її кухню на весь світ. Секрет весь полягає у смачному вершковому соусі з часником, в якому подають курку. Страва має приголомшливий смак, божественний соус, а хрустка рум'яна кірочка курки зведе вас з розуму. Задоволенню ваших членів сім'ї не буде меж. Всім рекомендуємо приготувати цю страву.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Курка — 1 шт.
  2. 2. Часник — 5-7 зуб.
  3. 3. Олія — 5 ст. л.
  4. 4. Вершкове масло — 50 г.
  5. 5. Молоко — 1 ст.
  6. 6. Грузинські спеції (аджика, коріандр) — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку помити, обробити, обрізавши все зайве. Розпластати уздовж хребта. За допомогою молоточка акуратно відбити, щоб курочка прийняла більш пласку форму.

  2. Намазати її з усіх боків спеціями, сіллю. Дати курці полежати під цими спеціями 30 хвилин. На сковороду налити олію, розігріти її, викласти курочку. Обов'язково накрити важкою кришкою або покласти на звичайну кришку щось важке. Смажити курочку на одній стороні хвилин 15 до красивої рум'яної скоринки. Потім перевернути і смажити 15 хвилин з другого боку до красивої рум'яної скоринки. Курочка повинна бути майже готова.

  3. Майже готову обсмажену курочку витягнути з сковороди і укласти на дошку. Розрізати на порційні шматочки. Готові шматочки укласти у форму.

  4. Для соусу в сковорідку додати вершкове масло і весь вичавлений за допомогою часничниці часник. Обсмажити до легкої рум'яності на невеликому вогні. Можна трохи посолити. Потім додати молоко, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити пару хвилин до легкого загустіння соусу.

  5. Отриманим соусом залити шматочки курочки. Курку відправити в духовку.

  6. Духовку потрібно заздалегідь розігріти до 200°С і поставити запікатися. Тримати чкмерулі в духовці 15 хвилин.