Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній європейська › Курка по-мисливські
Курка по-мисливські

Курка по-мисливські

Курка по-мисливські - це страва тосканського походження, дуже популярна у всій Італії, особливо в північних регіонах. Термін "по-мисливські" виходить з того, що цей спосіб приготування був використаний для приготування дичини, але в нашому рецепті будемо готувати з куркою. Цей рецепт дуже простий у приготуванні. Тушковане м'ясо розбурхує апетит і викликає незмінні захоплення. Якщо соус в каструлі дуже рідкий, потрібно вийняти курку, збільшити вогонь і дати соусу загуснути. Приправити травами і спеціями. Цю страву можна подавати, як окремо, так і з картопляним пюре, рисом або смаженою картоплею. Прикрашають гілочками орегано.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Олія оливкова — 3 ст. л.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Часник — 3 шт.
  4. 4. Стебло селери — 1 шт.
  5. 5. Бекон — 150 г.
  6. 6. Гриби свіжі — 125 г.
  7. 7. Гомілка куряча — 4 шт.
  8. 8. Стегна курячі — 4 шт.
  9. 9. Вермут сухий — 90 г.
  10. 10. Цукор коричневий — 0,25 ч. л.
  11. 11. Помідори консервовані — 800 г.
  12. 12. Орегано — 5 стеблів
  13. 13. Розмарин — 1 стебло
  14. 14. Лавровий лист — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити половину оливкової олії в каструлю, поставити на вогонь, розігріти. Додати в каструлю подрібнені цибулю, часник і селеру. Обсмажувати протягом 6-8 хвилин на середньому вогні, не перестаючи помішувати.

  2. Додати до цибулі в каструлю нарізані гриби і бекон, додати вогню, обсмажувати протягом 4-5 хвилин, також постійно помішуючи. Після чого, викласти на тарілку всю суміш.

  3. Долити оливкову олію в каструлю, покласти шматочки м'яса, додати спеції, підрум'янити. Прибрати зайвий жир з каструлі ложкою. Влити вермут, збільшити вогонь, готувати, поки вермут не випарується.

  4. Додати в каструлю помідори, орегано, цукор, розмарин, лавровий лист і налити 75 мл. води. Довести м'ясо до кипіння, додати суміш з беконом. Накрити зверху каструлю кришкою, готувати 20 хвилин, до м'якості м'яса.