Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий мексиканська випічка › Кукурудзяний хліб з чилі
Кукурудзяний хліб з чилі

Кукурудзяний хліб з чилі

Кукурудзяний хліб з чилі - це один із різновидів хліба. Печеться він на основі кукурудзяної муки. Традиційно цей хліб поширений на території Мексики і північної Америки. Хліб виходить не тільки розсипчастим, смачним, а й корисним. Адже кукурудзяне борошно - це багате джерело вітамінів і мікроелементів. Кукурудзяне борошно насичене вітамінами групи B, Е, А, РР, які дуже корисні для жіночої статі. Вони благотворно впливають на стан волосся і шкіри і допомагають впоратися з депресією. Робиться кукурудзяний хліб з чилі елементарно, а результат виходить відмінний. Він ідеально підходить до м'яса і дуже добре поєднується з підливами. Смак хліба прекрасний, чудовий. Хліб виходить дуже пишним і пікантним.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Кукурудзяне борошно дрібного помелу — 250 г.
  2. 2. Борошно пшеничне — 0,5 ст.
  3. 3. Негострий червоний чилі — 2 шт.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Молоко — 2 ст.
  6. 6. Вершкове масло — 50 г.
  7. 7. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
  8. 8. Сода — 0,5 ч. л.
  9. 9. Сіль — 2 ч. л.
  10. 10. Мускатний горіх (натертий) — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Чилі очистити від насіння і білої м'якоті, нарізати довгими тонкими смужками. Яйця збити в піну, змішати з молоком і розтопленим вершковим маслом.

  2. В іншій мисці змішати просіяне борошно, соду, сіль і, ретельно перемішуючи, всипати в яєчно-молочну суміш. Додати кукурудзяну крупу і чилі. Вимісити, щоб не було грудок.

  3. Викласти прямокутну форму для кексу промасленим пергаментним папером і влити тісто. Випікати при температурі 200°С, поки верх не стане твердим, 25-30 хв. Трохи остудити і вийняти з форми. Посипати зверху тонко нарізаним чилі і крупною сіллю. Подавати теплим з сиром і яйцями.