Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська обід › Креветки в томатному соусі
Креветки в томатному соусі

Креветки в томатному соусі

Спектр використання креветок широкий - це закуски і салати, супи, пироги, основні страви. Креветки люблять багато. Вони неймовірно смачні. Відносно користі креветки цінні перш за все своїм білком, на який не впливають заморозка або теплова обробка, а також йодом, що входить до їх складу, вони сприяють зміцненню імунної системи організму людини. Найчастіше їх просто відварюють і їдять вприкуску з пивом. Креветки в томатному соусі - страва, яку подають з гарніром. На гарнір до такої страви найкраще підійде рис. На стіл це блюдо потрібно подавати в гарячому вигляді. Креветки в томатному соусі - це одне з найпопулярніших середземноморських страв.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Креветки очищені — 450 г.
  2. 2. Бекон — 100 г.
  3. 3. Паприка — 1 ст. л.
  4. 4. Орегано — 1 ст. л.
  5. 5. Чебрець — 1 ст. л.
  6. 6. Цибуля — 1 шт.
  7. 7. Часник — 3 зубчики
  8. 8. Томатна паста — 2 ст. л.
  9. 9. Помідори, консервовані у власному соку — 400 г.
  10. 10. Кукурудзяна крупа — 150 г.
  11. 11. Сіль — 1 щіпка
  12. 12. Перець чорний мелений — 1 щіпка
  13. 13. Вершкове масло — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Викласти бекон, нарізаний невеликими шматочками на сковороду і смажити на середньому вогні до хрусткої скоринки. Відокремити сало.

  2. Перемішати креветки з паприкою і сушеними травами, обсмажити з салом 2 хвилини.

  3. Для соусу цибулю дрібно порізати, смажити 4 хвилини. Додати часник, смажити 30 секунд. Додати томатну пасту, нарізані помідори, тушкувати 1 хвилину, перемішати. Приправити сіллю і перцем, тушкувати пару хвилин.

  4. Довести 3 склянки води до кипіння, додати крупу, зменшити вогонь. Коли суміш в каструльці стане кремовою, додати вершкове масло.

  5. Викласти крупу, зверху креветки, залити соусом.