Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий хліб › Хлібний пудинг із мускатним горіхом
Хлібний пудинг із мускатним горіхом

Хлібний пудинг із мускатним горіхом

Пудинг - це істинно англійський десерт. З'явився він в Англії приблизно в тринадцятому сторіччі. Спочатку він готувався у вигляді каші, в яку додавали хліб, родзинки, мигдаль, чорнослив і мед і подавали її гарячою. До речі, така страва була традиційною стравою англійського різдвяного столу. Потім рецепт трансформувався, і пудинг став готуватися із залишків вчорашнього хліба, з'єднаних з яйцем і запечених у формі. Ми вам пропонуємо сьогодні приготувати хлібний пудинг з мускатним горіхом. Це легка, повітряна як хмара, смачна і дієтична страва дуже порадує вас сьогодні. Рецепт дуже простий, а виходить корисний і незвичайний сніданок. Відмінний початок дня - вчорашній хліб перетворився на найніжніший десерт.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Горіх мускатний — за смаком
  2. 2. Лимони — 1 шт.
  3. 3. Яйце куряче — 6 шт.
  4. 4. Вершки — 100 мл.
  5. 5. Молоко — 500 мл.
  6. 6. Цукор — 100 г.
  7. 7. Масло вершкове — 2000 г.
  8. 8. Родзинки — 200 г.
  9. 9. Хліб білий — 2 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білий хліб нарізати скибочками, кожен шматочок намазати вершковим маслом, не товстим шаром.

  2. Форму для випікання змастити маслом, викласти у форму хліб шарами, кожен шар посипати родзинками.

  3. Яйця трохи збити. Змішати цукор з молоком, вершками і лимонною цедрою, нагріти дану суміш. Змішати молочну суміш з яєчною, залити загальної сумішшю хліб у формі.

  4. Посипати зверху мускатним горіхом, випікати при 180°С протягом 30-40 хвилин. Подавати гарячим.