Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська цукор › Халва з манної крупи з горіхами і корицею
Халва з манної крупи з горіхами і корицею

Халва з манної крупи з горіхами і корицею

Це, напевно, не зовсім халва, але оригінальний десерт. Для приготування домашньої халви з манки знадобиться крупна манка, так звана «тверда». На упаковці цього продукту, можна побачити одну з двох букв: «М» або «Т». Найчастіше (практично завжди) ми бачимо букву «М», тобто сорт «м'який» і дрібний, для халви не надто підходящий (хоча і з нього виходить). З сорту «Т» виходять чудові солодощі. Особливо діти, люблячі всякі вкусняшки, будуть задоволені таким частуванням. Халва з манки - корисне блюдо, яке чудово підійде для корисного сніданку. Горіхи і кориця тільки збільшать незвичайний смак і аромат десерту.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Масло вершкове — 200 г.
  2. 2. Цукор — 400 г.
  3. 3. Вода — 800 мл.
  4. 4. Крупа манна — 600 г.
  5. 5. Горіхи — за смаком
  6. 6. Кориця — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлю налити воду, висипати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння.

  2. На розігріту сковороду викласти вершкове масло, висипати манну крупу, обсмажити до світло-золотистого кольору, при цьому постійно помішуючи.

  3. Влити цукровий сироп на сковороду, додати горіхи, готувати до повного випаровування рідини.

  4. Прибрати сковороду з вогню, накрити зверху рушниками, залишити на 20 хвилин.

  5. Перемішати виделкою, знову укутати, залишити до повного охолодження.