Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Варення з винограду

Варення з винограду

Вам завжди здавалося, що варення - це страва з області фантастики і готувати його дуже складно? Ми можемо легко розвіяти всі стереотипи. Пропонуємо вам самим приготувати варення з винограду, яке стане прекрасною компанією чашці чаю у довгі зимові вечори. По-перше, виноградне варення - страва незвичайна. У країні, де всі звикли до вишневого варення, ви вразите всіх своїми кулінарними здібностями, поставивши на стіл виноградний джем. До того ж, варення дуже смачне і незвичайне. А по-друге, цей вид солодощів і правда дуже легкий в приготуванні. Варення може впевнено претендувати на звання улюбленого десерту у вашому будинку, тому що не залишить байдужим нікого.

Кількість порцій 6
Час приготування 15 хв

  1. 1. Виноград — 1 кг
  2. 2. Цукор — 1 кг
  3. 3. Вода — 800 мл
  4. 4. Кислота лимонна — 5 г
  5. 5. Цукор ванільний — 5 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Виноград помити, очистити, якщо необхідно, видалити хвостики. Перекласти в друшляк, на 1 хвилину опустити в окріп. Приготувати цукровий сироп. Для цього змішати воду з цукром і нагріти до повного розчинення цукру.

  2. Потім перекласти виноград в каструлю з гарячим цукровим сиропом і витримати в ньому 6-8 годин. По закінченню цього часу довести вміст каструлі до кипіння і варити 3-5 хвилин, дати постояти в прохолодному місці 10 годин.

  3. Повторити процедуру 2-3 рази з 10-годинним вистоюванням. Перед останнім варінням додати лимонну кислоту і ванільний цукор. Готове варення розлити в стерильні банки, закрити кришками і зберігати в прохолодному місці.