Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній французька осінь › Смажена картопля в гірчиці, часнику і орегано
Смажена картопля в гірчиці, часнику і орегано

Смажена картопля в гірчиці, часнику і орегано

Не дивлячись на те, що страва називається "смажена картопля", все ж її потрібно за цим рецептом запікати. Це теж добре, оскільки страви, приготовлені в духовці, зберігають більшу кількість корисних речовин, ніж, наприклад, смажені. Картопля після запікання має дивну корочку, яка тут же сподобається всім, хто тільки спробує вашу страву. Крім того, ця страва багата на вітаміни не дивлячись на те, що в ній так мало інгредієнтів. Часник, як відомо, перший помічник при простудних захворюваннях. Але мало хто знає, що часник - це хороший афродизіак, не дивлячись на його різкий запах. Орегано ж - це хороша приправа до такого роду страв.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Гірчиця діжонська — 0,5 ст.
  2. 2. Олія оливкова — 2 ст. л.
  3. 3. Масло вершкове — 2 ст. л.
  4. 4. Часник — 3 шт.
  5. 5. Сік лимонний — 2 ст. л.
  6. 6. Орегано — 1 ст. л.
  7. 7. Цедра лимонна — 1 ч. л.
  8. 8. Сіль — 1 ч. л.
  9. 9. Картопля — 1,5 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 220°С. Два деко змастити олією.

  2. У мисці змішати гірчицю, оливкову олію і вершкове масло, лимонний сік вилити, додати нарізаний часник, орегано, цедру і сіль. Перемішати всі інгредіенти. Додати нарізану картоплю, посипати перцем, ретельно перемішати і натерти картоплю сумішшю.

  3. Викласти картоплю на деко, розподілити по поверхні. Готувати протягом 20 хвилин, після перемішати, готувати ще 25 хвилин.