Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь борошно весна › Фруктовий кекс
Фруктовий кекс

Фруктовий кекс

Фруктовий кекс. Смакота. Те, що потрібно, коли прийшли неждані гості. Особливість запропонованого десерту в тому, що в якості начинки використовуються не фрукти та ягоди, а цукати і цитрусова цедра. Хрусткі родзинки – класичний інгредієнт для кексів. Однак у поєднанні з меленим мигдалем десерт заграє новими смаковими нотками. Хочете навчитися готувати ці диво-кексики? Все дуже просто. Обдавши родзинки окропом, можете відразу дістати з холодильника масло. Воно повинно підтанути, щоб отримана суміш була однорідною, без грудочок. Збивати тісто найкраще блендером. А випікати можна в порційних формочках або в одній великій формі, після чого нарізати десерт на зручні шматочки.

Кількість порцій 4
Час приготування 105 хв

  1. 1. Масло вершкове — 3 ст. л.
  2. 2. Сіль морська — 2 г.
  3. 3. Цукор тростинний — 4 ст. л.
  4. 4. Мед — 5 ст. л.
  5. 5. Мигдаль — 1,5 ч. л.
  6. 6. Яйце куряче — 2 шт.
  7. 7. Борошно пшеничне — 6 ст. л.
  8. 8. Розпушувач — за смаком
  9. 9. Родзинки — 3 ст. л.
  10. 10. Цедра лимона — за смаком
  11. 11. Цедра апельсина — за смаком
  12. 12. Цукати апельсинові — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Замочити родзинки в гарячій воді на 30-60 хвилин.

  2. Масло має бути розм'якшеним, змішати його з сіллю, цукром, медом, і з попередньо меленим мигдалем. Ретельно перемішати до однорідної маси. Збити яйця, ввести їх в суміш.

  3. Просіяти борошно і розпушувач, обережно додавати борошняну суміш в масляну.

  4. Родзинки просушити, обваляти в борошні, додати в тісто. Також додати в тісто цедру і цукати. Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Поставити в духовку на 5 хвилин при температурі 240ºС, після зменшити до 150ºС, випікати ще 1 годину.