Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Форшмак

Форшмак

Форшмак - це прекрасна закуска для холодної пори року. Ну, і звичайно, це прекрасна закуска для любителів оселедцю в будь-якому його вигляді. Страва форшмак виникла в прусській і шведській кухні. Так було прийнято, що форшмак спочатку був гарячою закускою з оселедцю. Тобто оселедець запікали з картоплею, сметаною, цибулею і перцем. До речі, і зараз у шведській кухні форшмак - це гаряча закуска. Але, форшмак з оселедцю відносять і до класичної єврейської кухні. У єврейській кухні дана страва стала національною, хоча спочатку вона була запозичена з східнопруської кухні. У єврейській кухні форшмак вже і трансформувався в ту холодну знамениту закуску з меленого оселедцю, рецепт якої ми вам і представляємо.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Середній оселедець — 2 шт.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Цибуля — 100 г.
  4. 4. Зелені яблука — 100 г.
  5. 5. Вершкове масло — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яйця відварити.

  2. Рибу обробити. Вичистити нутрощі, відрізати плавники і голову, видалити кістки. Філе оселедця розрізати на кілька великих частин.

  3. Цибулю почистити, розрізати на кілька частин.

  4. Яблуко очистити від шкірки, вирізати серцевину, порізати на кілька великих частин.

  5. Філе оселедця, яйця, цибулю, яблуко прокрутити двічі на м'ясорубці.

  6. У масу додати м'яке вершкове масло і все розмішати.

  7. Подавати форшмак на шматочку білого або чорного хліба.