Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий плита › Рибний пиріг із креветками та картопляним пюре
Рибний пиріг із креветками та картопляним пюре

Рибний пиріг із креветками та картопляним пюре

Ця страва в першу чергу сподобається тим, хто обожнює морепродукти. Але і тим, хто до них спокійно ставиться, страва теж припаде до смаку. Адже м'який смак лосося і ніжних креветок ще нікого не залишав байдужим. Картопля, звичайно, робить страву більш ситною і повноцінною. Рибний пиріг можна подавати і на святковий стіл, прикрасивши зеленню. Ви можете додавати в страву томати, наприклад, для більшої соковитості . Або будь-який інший інгредієнт. У будь-якому випадку креветки і лосось зроблять страву дуже вишукано і цікавою. Такий пиріг точно стане прикрасою будь-якого столу, навіть якщо ви просто вирішили побалувати своїх рідних і близьких у будный день.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Лосось — 400 г.
  2. 2. Креветки — 350 г.
  3. 3. Картопля — 700 г.
  4. 4. Молоко — 600 г.
  5. 5. Масло вершкове — 200 г.
  6. 6. Вершки 33-35% — 300 г.
  7. 7. Цибуля-порей — 150 г.
  8. 8. Яйце перепелине — 8 шт.
  9. 9. Сир пармезан — 150 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре, додавши вершкове масло і молоко. Яйця відварити і очистити.

  2. М'якоть лосося відокремити від кісток. Креветки відварити в підсоленій воді 3 хвилини. Цибулю-порей помити і нарізати кільцями. Форму змастити вершковим маслом. Сир натерти на дрібній тертці. Духовку розігріти до 190°C градусів.

  3. Вершки трохи збити. Викласти лосось, креветки, яйця, цибулю, вершки, пюре. Зверху посипати сиром і поставити форму в духовку. Запікати близько 25-30 хвилин.