Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь › Рибний мус
Рибний мус

Рибний мус

Як Вам відомо, мус – це ніжний десерт французької кухні, основа якого – фруктово-ягідне пюре і молочні продукти. Не обходиться і без спеціальних інгредієнтів, які сприяють утворенню стійкої піни – наприклад, яєчні білки і желатин. А як Ви дивитеся на те, щоб приготувати зовсім несолодкий мус, скажімо, з риби? Така закуска на перший погляд здасться Вам трохи дивною, але повірте: з'ївши ложечку подрібненого рибного філе, збитого з ніжними вершками, Ви отримаєте справжню насолоду і не зможете відірватися від такої смакоти. Така страва цілком заслуговує бути присутньою на святковому столі. Зазвичай її подають в якості соуса до м'яса, а також намазують сумішшю хліб.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Риба — 250 г
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Перець чорний мелений — за смаком
  4. 4. Желатин — за смаком
  5. 5. Білок яєчний — 1 шт.
  6. 6. Вершки 33-35% — 250 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу відварити в підсоленій воді. Дістати її з бульйону, але бульйон не виливати. Желатин залити теплим бульйоном і розмішати до повного розчинення. Рибу нарізати шматочками, покласти в чашу блендера. Туди ж додати вершки, спеції, желатин. Все подрібнити і перемішати до однорідного стану.

  2. Яйце розбити, відокремити білок від жовтка. Білок збити міксером в стійку піну. Обережно вмішати білкову піну в рибну масу. Довівши до однорідної консистенції, викласти мус у формочки. Поставити в холодильник і охолоджувати близько 60 хвилин.