Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній риба літо › Фінський рибний суп
Фінський рибний суп

Фінський рибний суп

Особливістю фінської національної кухні є широке використання риби у всіх її проявах. Пропонована перша страва – не виняток. Спробуйте цей легкий рибний супчик з вершковим смаком. У Фінляндії дана страва вважається святковою. Головним інгредієнтом супчика, як Ви здогадалися, є червона риба. Вона славиться своїм багатим складом цінних жирів. Саме вони роблять суп наваристим і таким ароматним. Ви можете використовувати будь-яку червону рибу – лосось, форель, сьомгу. Перед тим, як відправити рибку варитися, збризніть її лимонним соком. Бульйон придбає приємну кислинку. А сушена червона паприка додасть Вашому супу яскравий, насичений колір і неймовірний аромат.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Червона риба — 400 г.
  2. 2. Картопля — 3 шт.
  3. 3. Вершкове масло — 50 г.
  4. 4. Вершки — 1 склянка
  5. 5. Кріп — за смаком
  6. 6. Лавровий лист — за смаком
  7. 7. Перець горошком — за смаком
  8. 8. Запашний перець — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З червоної риби зварити бульйон з сіллю, лавровим листом і перцями.

  2. Готову рибу вийняти, відкласти в сторону. Картоплю порізати дрібними кубиками, всипати в бульйон, варити до готовності.

  3. Цибулю порізати дрібними кубиками, пасерувати на вершковому маслі.

  4. Остиглу рибу порізати. У суп влити вершки, додати цибулю, зелень, шматочки риби. Довести суп майже до кипіння і відразу зняти з вогню.