Качина грудинка в апельсиновому соусі
Пропонуємо вам сьогодні витончену і смачну страву. Качина грудка - це справжній делікатес, який не зовсім важко і складно готувати. Качину грудку важливо не пересушити, щоб вона залишалася соковитою і м'якою. Грудка вимагає, щоб її смак був підкреслений. Тому найчастіше до качиного м'яса подають різні фруктові соуси. У нашій страві ми будемо використовувати апельсиновий соус. Він відмінно прикрасить і підкреслить смак качиної грудки. У апельсиновому соусі присутня і солодкість, і легка кислинка, які додадуть пікантної нотки страві. При подачі качині грудки потрібно обов'язково нарізати скибочками і подавати з соусом. До качиної грудки відмінно підійде легкий овочевий гарнір і, звичайно ж, келих білого вина.
- 1. Апельсини — 4 шт.
- 2. Цукор ванільний — 100 г.
- 3. Курячий бульйон — 180 мл.
- 4. Качина грудинка — 350 г.
- 5. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Для початку необхідно приготувати апельсиновий соус. Для цього потрібно взяти глибоку сковороду. З 4 апельсинів вичавити сік, змішати його в сковороді з курячим бульйоном, цукром і апельсиновою цедрою. Готувати до розчинення цукру.
Взяти качину грудку, посолити. Поставити на вогонь сковороду, розігріти. Ніякого масла для смаження не потрібно! Покласти качину грудку на гарячу сковороду шкіркою вниз. Смажити протягом 12 хвилин.
Перевернути грудку іншою стороною і смажити ще 10 хвилин. Качиний жир злити.
Нарізати готове м'ясо і полити апельсиновим соусом.