Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь українська весна › Дріжджове тісто
Дріжджове тісто

Дріжджове тісто

Ми пропонуємо вам приготувати не просте дріжджове тісто з води, борошна і дріжджів, а трохи інше - більш ніжне, повітряне та смачне тісто. Для цього вам знадобиться всього лише кілька додаткових інгредієнтів. За допомогою такого тіста ви порадуєте домочадців смачними плетінками і булочками, пирогами і піцою, слойками, хачапурі і біляшами, рогаликами, пасками, ватрушками і самою різноманітною випічкою. З самого дитинства по-справжньому затишний будинок, в якому живе щаслива і дружна сім'я, у нас асоціювалося те сімейне гніздечко, де пахне пирогами і печивом. Так поверніться ж у своє дитинство, а своїм дітям подаруйте правильні спогади!

Кількість порцій 5
Час приготування 240 хв

  1. 1. Молоко — 1 ст.
  2. 2. Дріжджі — 20-30 г.
  3. 3. Мука — 4 ст.
  4. 4. Яйце — 1 шт.
  5. 5. Масло вершкове / маргарин — 4 ст. л.
  6. 6. Сіль — 1/4 ч. л.
  7. 7. Цукор — 0,5 ст.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У теплому молоці або воді (температура 35-37°C) розчинити дріжджі і розмішати, поки дріжджі повністю не розчиняться у воді.

  2. Додати яйця, цукор, сіль, всипати борошно і замісити тісто (яйця краще попередньо розтерти з сіллю і цукром, а потім ввести в тісто).

  3. В кінці замісу додати розтоплене і охолоджене вершкове, рослинне масло або маргарин і вимішувати до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до миски і рук (тісто не має бути крутим).

  4. Готове тісто злегка посипати борошном або змастити олією, накрити серветкою або рушником і поставити в тепле місце.

  5. Коли тісто підніметься, його потрібно обім'яти і дати ще раз підійти. Після чого можна починати пекти.