Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська соус цукор › Соус із журавлини
Соус із журавлини

Соус із журавлини

Сьогодні ми вам рекомендуємо приготувати чудовий журавлинний соус. Такий соус чудово підійде до запеченого м'яса і до м'яса будь-якої птиці - це може бути качка, гусак, курка, індичка, перепела. Дивно, але саме журавлинний соус здатний додати нерозкриті ноти стравам з птиці. Цікавим залишається той факт, що на День Подяки американці з'їдають п'яту частину всієї журавлини, яку вживають за рік. Адже, це й не дивно, так як індичку подають виключно і завжди з журавлинним соусом. Такий соус неймовірно швидко і дуже легко готувати. А в підсумку ви отримаєте смачну ароматну і прекрасну підливу до м'яса, мало того ще й дуже корисну. Тому що журавлина містить дуже багато корисних речовин, мікроелементів і вітамінів.

Кількість порцій 10
Час приготування 20 хв

  1. 1. Свіжа журавлина — 350 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Апельсин — 1 шт.
  4. 4. Коньяк — 1 ст. л.
  5. 5. Лимонний сік — за смаком
  6. 6. Вода — 70 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Апельсин розрізати навпіл і вичавити з нього сік.

  2. У каструлю висипати журавлину, цукор, влити апельсиновий сік, коньяк і 70 мл. води.

  3. Каструлю поставити на повільний вогонь на 15 хвилин.

  4. Можна додати трохи лимонного соку, якщо смак соусу буде солодкуватий.

  5. Відварити ще трохи часу і зняти з вогню, дати охолонути. Коли соус охолоне, прибрати в холодильник.

  6. Подавати такий соус найкраще до запеченого м'яса.