Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній російська літо › Шоколадне суфле "День і ніч"
Шоколадне суфле "День і ніч"

Шоколадне суфле "День і ніч"

З французької мови назва цієї страви перекладається як «повітряний». Ви вже здогадалися, про що йде мова? Вірно, Вашій увазі десерт справжніх гурманів – суфле. Ця вишукана страва являє собою не що інше, як суміш з яєчних білків і жовтків з різними добавками (вершки, сир, фрукти, шоколад), збитих до консистенції жирної сметани. При цьому ніжний смак і насичений колір дає жовткова суміш, а повітряну, пористу текстуру, характерну для суфле, – ретельно збиті яєчні білки. Пропонований десерт готується з білого і чорного шоколаду, окремо змішаного з вершками. Існує також м'ясне, грибне і овочеве суфле, приготовані з соусом бешамель, але це вже зовсім інша історія.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Темний шоколад — 100 г.
  2. 2. Білий шоколад — 100 г.
  3. 3. Вершки 33-35% — 500 мл.
  4. 4. Цукор — 150 г.
  5. 5. Желатин — 10 г.
  6. 6. М'ята — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Желатин замочити в 150 мл. холодної кип'яченої води і залишити на той час, який зазначено на упаковці.

  2. Потім желатин довести до кипіння, але не кип'ятити. Залишити охолоджуватися.

  3. Розтопити окремо білий і чорний шоколад. Залишити охолоджуватися до кімнатної температури.

  4. Вершки збити з цукром.

  5. Вершки розділити на дві частини. В одну додати білий шоколад і половину желатину. Добре перемішати.

  6. В іншу частину додати темний шоколад. Додати желатин, який залишився і перемішати.

  7. Розкласти в креманки, поклавши з одного боку біле суфле, з іншого - темне. Поставити в холодильник на 5-6 годин. За бажанням, прикрасити м'ятою.