Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь овочі зима › Паштет із курячої печінки з гранатовим желе
Паштет із курячої печінки з гранатовим желе

Паштет із курячої печінки з гранатовим желе

Сьогодні ми хочемо навчити вас готувати паштет із курячої печінки з гранатовим желе. Паштет - це фарш з дичини, м'яса, печінки, яєць, грибів, трюфелів, приготований особливим чином. Паштет дуже часто готують з печінки. Щоб надати приємного і цікавого смаку в печінкові паштети додають різні добавки у вигляді цибулі, морквини, соку різних фруктів. Паштет з курячої печінки ми готуватимемо з гранатовим желе. Смак виходить незвичайний і складний. Така страва виходить дуже витонченою. Паштет можна подавати у вигляді бутербродів, а можна вживати з різними видами закусок. До речі, завдяки ефектному червоному гранатовому желе зверху паштету, він відмінно виглядатиме на святковому столі.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Куряча печінка — 500 г.
  2. 2. Вершки (10-20%) — 200 мл.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 100 г.
  4. 4. Морква — 100 г.
  5. 5. Гранатовий сік — 250 мл.
  6. 6. Вершкове масло — 100 г.
  7. 7. Желатин — 5 г.
  8. 8. Мелений мускатний горіх — 0,5 ч. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю почистити від лушпиння та дрібно порізати. Моркву промити і натерти на крупній тертці.

  2. На сковороді розтопити столову ложку вершкового масла.

  3. Печінку порізати великими шматочками й обсмажити на сковороді. Приблизно по 3 хвилини на кожну сторону.

  4. Додати цибулю, моркву і добре перемішати. Смажити ще 15-20 хвилин до повної готовності печінки і м'якості овочів.

  5. Потім за смаком посолити і поперчити, посипати мускатним горіхом. А слідом влити в сковороду вершки.

  6. Зменшити вогонь і тушкувати протягом 3-5 хвилин.

  7. Потім сковороду зняти з вогню і весь вміст перекласти в комбайн. Туди ж додати решту вершкового масла.

  8. Все подрібнити в однорідну масу. Рідкий паштет перекласти в глибоку ємність не до самого верху. Ємність поставити в холодильник на 30 хвилин для охолодження і загущення.

  9. Для желе необхідно: залити желатин гранатовим соком і залишити настоюватися на хвилин 10.

  10. Потім підігріти на невеликому вогні до 30-40 градусів, перемішати, щоб желатин розчинився. Остудити.

  11. Вийняти паштет з холодильника і акуратно залити його отриманою сумішшю.

  12. Знову поставити ємність в холодильник години на 4, щоб желе повністю застигло.

  13. Паштет добре їсти на хлібі або просто так.