Паштет із курячої печінки з гранатовим желе
- 1. Куряча печінка — 500 г.
- 2. Вершки (10-20%) — 200 мл.
- 3. Цибуля ріпчаста — 100 г.
- 4. Морква — 100 г.
- 5. Гранатовий сік — 250 мл.
- 6. Вершкове масло — 100 г.
- 7. Желатин — 5 г.
- 8. Мелений мускатний горіх — 0,5 ч. л.
- 9. Сіль — за смаком
- 10. Чорний мелений перець — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Цибулю почистити від лушпиння та дрібно порізати. Моркву промити і натерти на крупній тертці.
На сковороді розтопити столову ложку вершкового масла.
Печінку порізати великими шматочками й обсмажити на сковороді. Приблизно по 3 хвилини на кожну сторону.
Додати цибулю, моркву і добре перемішати. Смажити ще 15-20 хвилин до повної готовності печінки і м'якості овочів.
Потім за смаком посолити і поперчити, посипати мускатним горіхом. А слідом влити в сковороду вершки.
Зменшити вогонь і тушкувати протягом 3-5 хвилин.
Потім сковороду зняти з вогню і весь вміст перекласти в комбайн. Туди ж додати решту вершкового масла.
Все подрібнити в однорідну масу. Рідкий паштет перекласти в глибоку ємність не до самого верху. Ємність поставити в холодильник на 30 хвилин для охолодження і загущення.
Для желе необхідно: залити желатин гранатовим соком і залишити настоюватися на хвилин 10.
Потім підігріти на невеликому вогні до 30-40 градусів, перемішати, щоб желатин розчинився. Остудити.
Вийняти паштет з холодильника і акуратно залити його отриманою сумішшю.
Знову поставити ємність в холодильник години на 4, щоб желе повністю застигло.
Паштет добре їсти на хлібі або просто так.