Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь українська весна › Курячі серця, тушковані в сметані
Курячі серця, тушковані в сметані

Курячі серця, тушковані в сметані

Куряче серце - дуже цінний і поживний білковий продукт, який містить мало холестерину і велику кількість фосфору, калію, магнію, заліза, цинку і міді. Засвоюється значно легше, ніж інші сорти м'яса. Тому дієтологи рекомендують вживати в їжу дітям, літнім людям, а також особам, які страждають анемією і серцево -судинними захворюваннями і тим, хто переніс тяжку хворобу або травму. Пропонуємо вам дуже смачний і простий рецепт приготування курячих сердечок. Тушкуємо їх у сметані з додаванням томатної пасти. Вони виходять м'якими, соковитими, ніжними. Головне правило - сметану і томатну пасту додаємо, коли вони дійдуть до напівготовності. Подаємо як самостійне блюдо. Також добре поєднується з картопляним пюре, рисом, гречкою і макаронами.

Кількість порцій 8
Час приготування 45 хв

  1. 1. Курячі серця — 500 г.
  2. 2. Цибуля — 100 г.
  3. 3. Морква — 100 г.
  4. 4. Сметана — 100 г.
  5. 5. Томатна паста — 1 ст. л.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З сердець очистити жир і судини.

  2. Цибулю почистити і дрібно порізати. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці.

  3. На розігріту сковороду налити соняшникову олію. Обсмажити серця протягом пари хвилин, весь час перевертаючи.

  4. Додати цибулю, моркву, перемішати. Смажити протягом 15-20 хвилин, до м'якості сердечок і овочів.

  5. Посолити, поперчити. Додати томатну пасту і сметану, перемішати.

  6. Тушкувати на маленькому вогні під кришкою протягом 10 хвилин.