Торт "Перемога" ("Вікторія")
- 1. Вершкове масло — 200 г.
- 2. Цукор — 300 г.
- 3. Яйце — 4 шт.
- 4. Борошно — 400 г.
- 5. Сода — 5 г.
- 6. Оцет — 10 г.
- 7. Варення (рідке) — 180 г.
- 8. Арахіс — 200 г.
- 9. Ягоди з варення — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розігріти духовку до 200°С. Розтерти масло з цукром (100 г.), по одному додаючи жовтки. З останнім ввести соду, погашену оцтом. Додати борошно, замісити тісто, поділити його на 4 кульки та поставити їх до холодильника, накривши плівкою (кульком, рушником, кришкою - щоб не обвітрилось) хвилин на 30. У цей час просмажити горіхи та залишити їх охолоджуватися. Відкинути варення на дуршляк та дати стікти (знадобляться і ягоди, і склянка рідкого варення).
На листі пергаменту намалювати коло, перевернути папір. Дістати з холодильника 1 кульку та розкачати її скалкою на пергаменті, трохи заходячи за краї кола. Зверху покласти кришку, щоб намалювати коло та обрізати під нього коржик. Обрізки можна використовувати при розкатуванні наступного коржа або випікати разом із цим (їх потім можна буде використати для оформлення боків торту).
Перенести корж з обрізками в духовку прямо на пергаменті та випікати приблизно 15 хвилин. Витягувати з духовки теж краще на пергаменті та акуратно змістити на тарілку (коржі крихкі). Таким чином, випекти всі 4 коржі та залишити їх охолоджуватися. По мірі охолодження коржі будуть тверднути - так і треба (це ж пісочні коржі). Тим часом охолоджені горіхи почистити та подрібнити.
Приготувати крем. Для цього збити охолоджені білки зі щіпкою солі до міцної піни. Не припиняючи збивати, поступово додавати потрохи цукру (200 г.). Крем повинен стати густим, глянцевим. Не припиняючи збивати, поступово, тонким струменем ввести варення прямо під лопасті міксеру та продовжувати збивати. Крем стане більш легким, але все одно густим, зі стійкими піками. Іншими словами, після вимкнення міксеру, крем не повинен падати з вінчиків. Поділити крем на 5 частин, можна подумки-умовно (4 коржі + боки). Кожен корж промазати кремом, притрусити горіхами та ягодами (за смаком). Скласти всі коржі один на другий.
Змастити боки торта кремом. Боки можна прикрасити крихтами з обрізків коржів (подрібнити, як і горіхи). Сам торт прикрасити на свій смак. Дати тортику просочитися ніч в холодильнику.