Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита українська весна › Борщ із м'ясними галушками
Борщ із м'ясними галушками

Борщ із м'ясними галушками

Всі чули про супи з галушками. Fле от борщ з галушками із м'яса - це щось новеньке. Спробуйте швидше приготувати цю страву, тому що вона точно буде користуватися попитом у ваших рідних. Здавна борщ подавали з булочками з часником. Чому б і вам не зробити так само? Пориньте у справжній світ традицій української кухні, приготувавши борщ з м'ясними галушками. Його велика кількість інгредієнтів наситить ваш організм різними вітамінами, які містяться у всіх овочах, а приємний насичений смак такого борщу дуже порадує. Це найкращий варіант для гарного обіду. Адже їсти рідкі страви дуже важливо щодня, а особливо дітям.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. М'ясо (яловичина) — 300 г.
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  4. 4. Яйце — 2 шт.
  5. 5. Капуста — 0,5 шт.
  6. 6. Буряк — 1 шт.
  7. 7. Корінь петрушки — 1 шт.
  8. 8. Корінь селери — 1 шт.
  9. 9. Томат-паста — 30 г.
  10. 10. Масло вершкове — 30 г.
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Лавровий лист — 2 шт.
  14. 14. Олія — 60 г.
  15. 15. Зелень петрушки — 10 г.
  16. 16. Сметана — 90 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати м'ясні галушки. Для цього цибулю (1 шт.) почистити, подрібнити та обсмажити на олії до золотистого кольору. Яловичину промити, нарізати невеликими шматками, пропустити через м'ясорубку, змішати з цибулею, додати яйця, сіль, перець, вершкове масло, воду (2 л.), все перемішати та сформувати невеликі галушки.

  2. В кастрюлі з підсоленою водою зварити галушки (приблизно 20 хвилин), витягнути їх шумівкою, а на бульйоні, що залишився зварити борщ.

  3. Щоб зварити борщ потрібно картоплю нарізати кубиками та кинути її до киплячої води (бульйон). Дрібно нашинкувати капусту. Додати капусту до борщу, коли картопля буде майже готова. Потім додати чорний мелений перець, дрібно порізані корінь селери та корінь петрушки.

  4. Поки варяться овочі, потрібно в розігріту олію на сковорідці додати дрібно порізану ріпчасту цибулю. Потім додати потерту на тертці моркву та порізаний соломкою буряк. Тушкувати до м'якості буряка. Наприкінці додати томатну пасту. Дати потушкуватися кілька хвилин. Взагалі усі овочі тушкуються 15 хвилин.

  5. Після цього додати тушковані овочі до борщу. Потім кинути лавровий лист. Варити ще хвилин п'ять.

  6. Готову страву подати до столу, заправивши сметаною та поклавши до кожної миски кілька галушок. Можна зверху посипати січеною зеленню петрушки.