Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Бажі

Бажі

Бажі - це універсальний соус грузинської кухні, в якому найголовніше - горіхи. Піддавати тепловій обробці бажі не треба. У цьому і у відсутності у складі пасерованої цибулі - відмінності бажі від сациві. У приготуванні соусу можна використовувати холодну кип'ячену воду, а можна - м'ясний, в тому числі і курячий бульйон. Соусом можна поливати картоплю, капусту, баклажани, стручкову квасолю. Ще один варіант використання бажі. Курку, запечену в духовці до утворення злегка золотистої скоринки, трохи остудити і, порізавши порційними шматками, викласти в приготований соус бажі. Дати страві постояти (в ідеалі кілька годин), а потім подавати. В такий же спосіб можна вчинити і з відварною куркою, смаженою рибою, індичкою

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Волоські горіхи — 200 г.
  2. 2. Кінза — 1 пучок
  3. 3. Часник — 2 зубчика
  4. 4. Оцет винний — 1 ст. л.
  5. 5. Шафран — за смаком
  6. 6. Хмелі-сунелі — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Вода — 50-70 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У ступці розтовкти волоські горіхи до тих пір, поки вони не перетворяться в пасту (можна замість цього пропустити через м'ясорубку).

  2. Окремо потовкти порізану дрібно кінзу з дрібно рубаним часником, посолити, поперчити. Потовкти.

  3. У каструлі змішати кінзу з горіхами, шафраном і хмелі-сунелі, уксусом і залити холодною кип'яченою водою до тих пір, поки вона не стане схожою за консистенцією на рідку сметану. Все ретельно перемішати.