Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита м'ясо › Баранина, тушкована з чорносливом і корицею
Баранина, тушкована з чорносливом і корицею

Баранина, тушкована з чорносливом і корицею

Баранина - це сорт м'яса на любителя. Але якщо її правильно приготувати, то вона назавжди увійде в розряд улюблених страв. Баранина тушкована, смажена, парена, копчена - це корисне і ситне блюдо у безлічі народів. Баранина тушкована з чорносливом - це смачне і неймовірно ароматне блюдо. Завдяки тепловій обробці м'яса в кілька етапів, баранина стає дуже соковитою і ніжною. При тушканні баранини може виходити специфічний запах. Тому, щоб м'ясо в підсумку вийшло смачне і ароматне, в нього додають цибулю і корицю. Але по-справжньому ніжність і неповторний смак в даному блюді їй додає чорнослив. А ідеальним гарніром для тушкованої баранини є рис.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Баранина — 1 кг
  2. 2. Чорнослив — 150 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 150 г.
  4. 4. Кориця — 1 паличка
  5. 5. Чорний перець горошком — 15 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Чорний мелений перець — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати соломкою. Чорнослив нарізати невеликими шматочками.

  2. М'ясо нарізати шматочками, товщиною близько 1,5 см.

  3. На соняшниковій олії злегка обсмажити цибулю, а потім додати до нього порізане м'ясо. Тушкувати так приблизно 3-4 хвилини.

  4. Потім м'ясо перевернути на іншу сторону, накрити сковорідку кришкою і залишити тушкуватися на невеликому вогні близько 10-15 хвилин.

  5. Потім в сковороду додати чорнослив, перець горошком і паличку кориці. Налити близько 100 мл. води і тушкувати на невеликому вогні 35-40 хвилин.

  6. Потім м'ясо знову перевернути на інший бік, за смаком посолити і поперчити. І залишити тушкуватися на 15-20 хвилин.