![Балиш по-татарськи](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.0ca6103424208ba8dea6024ede29a034.350x350.jpeg)
Балиш по-татарськи
Це дуже старовинна національна страва татарської кухні, яку готували на свята в печі. Балиш - це великий пиріг з бездріжджового тіста з м'ясом і картоплею. Особливо смачна нижня частина пирога, так як вона просякнута м'ясними соками. Приготування балиша займе у Вас чимало часу, але це окупиться тим задоволенням, яке Ви отримаєте, спробувавши його. Замість теплої кип'яченої води, як запропоновано в даному рецепті, можна заливати в пиріг бульйон. Подавати балиш потрібно гарячим. Верхню частину свіжоприготованого пирога зазвичай ділять між усіма членами застілля, а начинку розкладають і їдять за допомогою приладів. Якщо балиш їдять охолодженим, то його ріжуть на порційні шматки і прилади вже не потрібні.
- 1. Вода — 250 мл.
- 2. Соняшникова олія — за смаком
- 3. Вершкове масло — за смаком
- 4. Борошно — 300 г.
- 5. М'ясо — 0,5 кг.
- 6. Картопля — 750 г.
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Перець чорний мелений — за смаком
- 9. Яйця — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Нарізати картоплю і м'ясо, посолити, поперчити, додати спеції і добре перемішати.
Замісити тісто з 1 яйця, борошна, води і солі. Розкачати перший корж товщиною 0,5 см. і розміром з форму для запікання. Форму змастити соняшниковою олією.
Укласти у форму. Зробити бортики, викласти на корж начинку.
Розкачати друге коло, в середині зробити отвір. Накрити коржем начинку і защипнути края.
Зробити кришечку, за розміром отвору пирога. Змастити жовтком.
Поставити в духовку на 2 години при температурі 150°C і випікати. За 10 хв. до готовності відкрити кришечку і залити 1 склянку теплої кип'яченої води. Змастити верхівку пирога вершковим маслом.