Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь східна другі страви › Баклажани з кускусом
Баклажани з кускусом

Баклажани з кускусом

Раз вже страва у нас з кускусом, то слід для початку поговорити про нього. Так називають крупу, з якої готують потім страву з аналогічною назвою. Роблять його на основі манної крупи з твердої пшениці. Кускус досить поширений в Марокко, Лівії, Алжирі. І якщо зазвичай його готують з м'ясом, то з нашим рецептом спробуйте приготувати його з овочами, зеленою цибулею і часником. Запечений кускус в баклажані - це дуже незвично і водночас дуже цікаво, оскільки нові страви завжди викликають інтерес до себе. А спробувавши його шматочок, ви будете в захопленні. Подавати таку страву можна як повноцінну і самостійну, так і з різними закусками.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Кускус — 200 г.
  2. 2. Баклажан — 4 шт.
  3. 3. Цибуля зелена — 1 шт.
  4. 4. Перець червоний (солодкий) — 1 шт.
  5. 5. Перець зелений (солодкий) — 1 шт.
  6. 6. Олія оливкова — 2 ст. л.
  7. 7. Зелень — 2 ст. л.
  8. 8. Сир твердий — 80 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець — за смаком
  11. 11. Часник — 1 зуб.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кускус відварити в підсоленій воді до готовності.

  2. Баклажани помити, обсушити, розрізати уздовж. Вийняти м'якоть, залишивши борти і посолити.

  3. Зелену цибулю і часник почистити, дрібно нарізати кружечками і підсмажити на оливковій олії. М'якоть баклажанів подрібнити і додати до цибулі.

  4. Перець помити, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати невеликими шматочками. Також додати до цибулі і баклажанів.

  5. Смажити 2 хвилини, постійно помішуючи. Посолити і поперчити. Додати кускус і тушкувати ще 2 хвилини.

  6. Половинки баклажанів наповнити начинкою з овочів і кускусу, посипати тертим сиром і поставити в духовку на 30 хвилин при температурі 180˚С.