Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита зелень весна › Азербайджанські кутаби
Азербайджанські кутаби

Азербайджанські кутаби

Кутаб - це азербайджанська борошняна страва. І представляє ця страва собою пиріжок, але дуже тонкий пиріжок до одного сантиметра завтовшки. Сьогодні ми вам пропонуємо представити себе азербайджанськими господинями і спекти ці самі азербайджанські кутаби. Кутаби вже стали символом азербайджанської кухні. Ця національна страва увійшла також у кухні інших кавказьких країн і теж стала там національною, але батьківщиною кутабів лишається Азербайджан. В якості начинки для кутабів використовують в основному гарбуз, зерна граната, м'ясо, зелень, сир, цибулю. У нас же будуть кутаби з сиром і зеленню. Такі кутаби відмінно поєднуватимуться з ранковим чаєм або кавою.

Кількість порцій 12
Час приготування 35 хв

  1. 1. Борошно — 300 г.
  2. 2. Вода — за смаком
  3. 3. Яйця — за смаком
  4. 4. Соняшникова олія — за смаком
  5. 5. Вершкове масло — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Кисломолочний сир — 300 г.
  8. 8. Зелена цибуля — 1 пучок
  9. 9. Кріп — 1 пучок
  10. 10. Петрушка — 1 пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти борошно, додати яйця і воду. Перемішати інгредієнти лопаткою, змастити руки олією і замісити круте м'яке тісто. Прикрити плівкою.

  2. Для начинки порубати цибулю і зелень. Розтерти сир із зеленню, посолити за смаком.

  3. Розділити тісто на 12 шматочків.

  4. Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий корж. Укласти на половину коржа начинку. Края тіста з'єднати і защипнути.

  5. Смажити кутаби на сковороді з невеликою кількістю олії на середньому вогні з двох сторін по 3 хвилини.