Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита європейська зима › Апельсиново-лимонний крем
Апельсиново-лимонний крем

Апельсиново-лимонний крем

Апельсиново-лимонний крем можна використовувати в багатьох стравах. Особливо це стосується різних солодощів: тортиків, тістечок та іншого. Також ним можна змазувати навіть прості тости до чаю на сніданок. Загалом, сфера застосування такого крему достатньо велика. До того ж, ви можете приготувати його у великій кількості для використання в майбутньому. Він може зберігатися в холодильнику досить довгий час. Що ж стосується корисних властивостей такого крему, то тут можна багато і не говорити. Апельсиново-лимонний крем - це джерело вітаміну С і багатьох інших корисних речовин для вашого організму, яких дуже часто не вистачає.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Лимон — 1 шт.
  2. 2. Апельсин — 1 шт.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Цукор — 3 ст. л.
  5. 5. Вершкове масло — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Фрукти ошпарити окропом.

  2. З апельсина зняти цедру і вичавити сік. З лимона вичавити сік (цедра не знадобиться). Загалом має вийти близько половини склянки цитрусового соку.

  3. Яйце добре збити. Додати до нього цитрусовий сік, цедру і цукор і ще трохи збити до однорідного стану - яйце має з'єднатися з соком, інакше воно згорнеться при варінні крему.

  4. Масу перелити в невелику емальовану каструльку. Додати вершкове масло.

  5. Довести масу до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімального і варити масу, постійно помішуючи, до загусання - на це піде 4-5 хвилин.

  6. Зняти крем із вогню і добре остудити перед використанням - він додатково ще трохи загусне в холодильнику.