Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь англійська весна › Англійські скони з журавлиною
Англійські скони з журавлиною

Англійські скони з журавлиною

Такими сконами добре снідати, оскільки вони досить поживні. Класичні скони мають круглу і пласку форму. Їх готують на сковороді і перед подачею розрізають на трикутники. Після того, як розпушувач став широко доступним, цю страву почали робити різноманітної форми, а також з різною начинкою. Тому скони, які готуються вдома, можуть бути дуже різними і унікальними: і круглими, і у формі трикутників або ж шестигранників.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Масло вершкове — 100 г.
  3. 3. Цукор — 4 г.
  4. 4. Йогурт — 120 г.
  5. 5. Яйце куряче — 1 шт.
  6. 6. Розпушувач — 1 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Журавлина свіжа заморожена — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати до однорідного стану борошно, розпушувач, цукор, сіль і масло.

  2. Додати в миску до решти інгредієнтів йогурт і яйця. Перемішати.

  3. Розморозити журавлину, подрібнити, додати в масу. Замісити тісто.

  4. Тісто розкатати до товщини 2-3 сантиметрів і порізати трикутниками.

  5. Деко застелити харчовим папером, змастити маслом, викласти тісто на папір так, аби трикутники не торкались один одного.

  6. Випікати в розігрітій духовці до температури 180°C, протягом 25 хвилин.