Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви обід › Запіканка з сочевиці з помідорами і беконом
Запіканка з сочевиці з помідорами і беконом

Запіканка з сочевиці з помідорами і беконом

Запіканка зібрала у собі найкорисніші продукти: цибулю, моркву, помідори, сочевицю, селеру. Поки природа балує нас свіжими плодами, готувати треба негайно. Можна тільки здогадуватися яким корисним вибухом готова наситити наш організм сочевична запіканка. Один з кращих варіантів ситно і смачно пообідати. Погодьтеся, адже так приємно щось зробити своїми руками і побалувати рідних, гостей, причому дивувати є чим. Хороша домашня страва вже чекає вашої уваги. Залишилося тільки приготувати і заразом, урізноманітити свій раціон. Не відкладайте приготування на потім, а готуйте зараз же. Насолоджуйтеся смачною запіканкою!

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Помідори — 400 г.
  2. 2. Морква — 2 шт.
  3. 3. Сочевиця (консервована) — 800 г.
  4. 4. Селера — 4 черенка
  5. 5. Помідори черрі — 10 шт.
  6. 6. Цибуля — 1 шт.
  7. 7. Часник — 1 шт.
  8. 8. Борошно — 3 ст. л.
  9. 9. Бекон — 150 г.
  10. 10. Оливкова олія — 5 ст. л.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний (мелений) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спершу підготувати цибулю і часник: цибулю обчистити і дрібно порізати, а часник очистити і роздавити в пресі.

  2. Перейти до бекону. Його нарізати смужками і обсмажити на середньому вогні 5 хвилин, при цьому постійно помішувати. Всипати часник, цибулю і готувати ще 10 хвилин. Сюди ж додати борошно, перемішати і 2 хвилини смажити.

  3. Моркву очистити, помити і нарізати тонкими скибочками. З черенками селери виконати те ж саме. Обсмажити овочі на маслиновій олії приблизно 10 хвилин. Перекласти в суміш з беконом.

  4. У суміш бекону з овочами додати чечевицю і консервовані помідори. Посолити, поперчити, потім добре все перемішати в сковороді, і довести отриману суміш до кипіння.

  5. Розігріти духовку до 180°C. Тим часом змастити олією форму для запікання, викласти в неї масу і готувати 15 хвилин.

  6. Готову запіканку дістати з духовки. Зверху розподілити половинки помідорів черрі, занурити злегка в масу і поставити запікати на 20 хвилин. Можна подавати.