Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви макарони весна › Запечена паста з цукіні і сиром
Запечена паста з цукіні і сиром

Запечена паста з цукіні і сиром

Цей рецепт для любителів пасти - смачної, ситної і поживної страви. Паста - це страва італійської кухні, що традиційно складається із двох основних компонентів: будь-якого макаронного виробу, виготовленого з твердих сортів пшениці, і соусу. Існує безліч варіантів її приготування. Особливість запропонованого варіанту в тому, що одним із інгредієнтів є кабачки цукіні. А головна особливість цієї страви: після традиційного відварювання пасти і з'єднання з іншими інгредієнтами її пропонується запекти в духовці. Сир - невід'ємна частина будь-якої пасти. У цьому рецепті пропонується використовувати три види сиру, але, звичайно ж, можливі інші варіанти, і вибір залишається за Вами.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Паста — 200 г.
  2. 2. Масло вершкове — 40 г.
  3. 3. Цибуля зелена — 4 стеблі
  4. 4. Цукіні — 400 г.
  5. 5. Яйце куряче — 4 шт.
  6. 6. Вершки — 125 мл.
  7. 7. Сир рікота — 100 г.
  8. 8. Сир моцарела — 100 г.
  9. 9. Сир пармезан — 75 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180°C. Відварити пасту в трохи підсоленій воді до повної готовності, воду злити.

  2. Сковороду поставити на вогонь, покласти вершкове масло, розтопити, всипати нарізану зелену цибулю, смажити протягом 1 хвилини, додати натерті цукіні, готувати протягом 4 хвилин, до м'якості. Остудити.

  3. У мисці змішати яйця, вершки, рікоту, моцарелу і половину натертого пармезану, перемішати, додати в кінці пасту, повторно перемішати всі інгредієнти.

  4. Викласти масу із пасти в цукіні на сковороду. Перемішати, посолити і поперчити, додати спеції.

  5. Змастити форму для випікання маслом. Викласти масу зі сковороди, посипати тертим пармезаном. Випікати протягом 25-30 хвилин.