Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь риба вечеря › Туніські рибні котлети з айолі
Туніські рибні котлети з айолі

Туніські рибні котлети з айолі

Туніська кухня досить різноманітна. Треба зауважити, що в Тунісі дуже люблять рибу і морепродукти і вміють їх готувати. Запропонований рецепт - цьому підтвердження. Приготуйте і Ви туніські рибні котлети. Основний інгредієнт цих котлет - філе білої риби. Відомо, що м'ясо білих риб відрізняється високими смаковими якостями і порівняно щільною консистенцією. Особливість даних рибних котлет в додаванні до підготовленого рибного фаршу подрібненої зелені (петрушка, кінза), мелених спецій (кумін, чорний перець і імбир), подрібненої до стану борошна маци (у нашому випадку панірувальні сухарі). Ну і традиційні: цибуля, часник і яйце. Візьміть на замітку: соус "Айолі" дуже підходить до рибних котлет.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Філе білої риби — 900 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 200 г.
  3. 3. Часник — 12 шт.
  4. 4. Петрушка — 3 ст. л.
  5. 5. Кінза — 3 ст. л.
  6. 6. Кумин мелений — 1 ст. л.
  7. 7. Сіль — 2 ч. л.
  8. 8. Імбир мелений — 1 ч. л.
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Сухарі панірувальні — 6 ст. л.
  11. 11. Олія оливкова — 240 мл.
  12. 12. Яйце куряче — 1 шт.
  13. 13. Майонез — 1,5 ст.
  14. 14. Сік лимонний — 50 мл.
  15. 15. Паста томатна — 1,5 ст. л.
  16. 16. Паприка — 1,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування соусу "Айолі" необхідно в мисці змішати майонез, лимонний сік, 6 подрібнених зубчиків часнику, томатну пасту і паприку. Додати сіль і перець за смаком, ретельно перемішати до однорідної маси.

  2. За допомогою блендера подрібнити філе до кашоподібного стану. Додати до рибного фаршу подрібнену цибулю, часник, петрушку, кінзу, кумин, сіль, чорний перець і імбир. Ретельно перемішати. Також додати сухарі та яйце.

  3. Змочивши руки, зліпити із фаршу котлети, викласти котлети на деко, застелене харчовою плівкою.

  4. Поставити сковороду на вогонь, влити оливкову олію, обсмажити котлети з обох боків до золотистої скоринки, протягом 3 хвилин із кожного боку.

  5. При подачі додати до котлет айолі.