Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита риба › Тунець в норі
Тунець в норі

Тунець в норі

Тунець в норі – оригінальна японська закуска, яка користується не меншою популярністю, ніж традиційні суші. У чому ж відмінність? Пропонована страва являє собою рибний стейк, дбайливо закутаний в лист норі і обсмажений на оливковій олії з обох сторін. Як ви зрозуміли, рис та інші добавки, характерні для ролів (огірок, авокадо, сир філадельфія) не додаються. Але це, на щастя, не робить закуску менш смачною і поживною. До незаперечних переваг цієї страви можна віднести також простоту і швидкість приготування: навіть, якщо завітали несподівані гості, Ви зможете вже через десять хвилин подати гарячу рибну закуску, яка не тільки прикрасить стіл, але і залишить приємні враження.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Тунець — 250 г.
  2. 2. Водорості норі — 15 г.
  3. 3. Лимон — 30 г.
  4. 4. Олія оливкова — 10 мл.
  5. 5. Перець чорний мелений
  6. 6. Cіль
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тунець нарізати шматками (краще брати стейки). Норі покласти на дошку або поверхню, посолити, поперчити тунець, збризнути лимонним соком. Обережно замотати в норі рибу.

  2. Розігріти оливкову олію на сковороді. Обсмажити тунець з кожного боку близько 3-5 хвилин, в середині він може залишатися трохи сирим. Перед подачею можна нарізати стейки скибочками.