Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь птиця зима › Курятина табака
Курятина табака

Курятина табака

Вас теж завжди трохи спантеличувало, чому страва називається "курятина табака", хоча ніякого тютюну і навіть натяку на нього серед інгредієнтів немає? Виявляється, насправді тютюн там дійсно не при чому, а страву названо так за співзвучністю. Правильніше, грузинською -"тапака", саме так на батьківщині цієї страви називають спеціальну сковороду з вантажем, в якій засмажують курочку. До речі, вважається, що це один з найбільш вдалих способів її приготування - м'ясо добре прожарюється і насичується ароматами спецій. Давайте перевіримо!

Кількість порцій 1
Час приготування 70 хв

  1. 1. Ціла курка (невелика) — 500-600 г
  2. 2. Часник (за бажанням) — 10 г
  3. 3. Мелений чорний перець — 3г
  4. 4. Сіль — 10 г
  5. 5. Рослинна олія — 4 ст.л
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку розріжте по грудях, розкладіть пластом, видаліть зайвий жир і кінці крил.

  2. Накрийте тушку харчовою плівкою і відбийте з одного боку, потім переверніть, накрийте і відбийте з іншого, щоб курка стала плоскою.

  3. Змастіть з двох сторін рослинною олією (частину олії залиште для смаження).

  4. Посипте курку сіллю і чорним перцем з обох сторін (за бажанням можна також приправити дрібно нарізаним часником), розітріть і залиште маринуватися приблизно на 10 хвилин.

  5. У сковороді розігрійте олію, викладіть курку.

  6. На курку покладіть кришку меншого розміру, ніж сковорода, зверху помістіть вантаж, щоб він добре придавив тушку (можна, наприклад, використовувати каструлю з водою). Прожарте на середньому вогні протягом 15-20 хвилин.

  7. Переверніть курку на інший бік і продовжуйте смажити до готовності (теж близько 15-20 хвилин).

  8. Як варіант, часник можна подати окремо в соуснику, розтерши його з сіллю і злегка розбавивши бульйоном.