Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній шоколад весна › Трюфелі з білого шоколаду з фісташками
Трюфелі з білого шоколаду з фісташками

Трюфелі з білого шоколаду з фісташками

Як і будь-який справжній шедевр, ці вишукані цукерки за п'ять хвилин не приготуєш - вони вимагають і часу, і творчого підходу. Залежно від вашого смаку, ви можете трохи змінити рецепт, взявши замість білого шоколаду половину темного і умочуючи в ньому застиглі трюфелі. В кожному разы, в результаті у вас вийдуть справжні ласощі, приготовані з натхненням і любов'ю. Цукерочки можна обернути фольгою і упакувати в красиву коробочку - у вас вийде абсолютно чарівний подарунок для дорогої вам людини.

Кількість порцій 5
Час приготування 35 хв

  1. 1. Вершки 20% — 300 мл
  2. 2. Білий шоколад — 500 г
  3. 3. Вершкове масло — 2 ст.л.
  4. 4. Ванільний цукор — 10 г
  5. 5. Фісташки (несолоні) — 1/2 склянки
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У сотейник влийте вершки, всипте ванільний цукор. Доведіть до кипіння (але не кип'ятіть). Потім зменшіть вогонь і прогрівайте вершки, помішуючи, протягом 10 хвилин.

  2. Половину норми шоколаду розламайте на дрібні шматочки і додайте до вершків, продовжуйте прогрівати все, помішуючи, на повільному вогні, поки шоколад повністю не розчиниться.

  3. Потім зніміть масу з вогню, додайте вершкове масло і все добре перемішайте. Дайте трохи охолонути і поставте масу в холодильник на ніч.

  4. Після закінчення цього часу застиглу масу дістаньте з холодильника і збийте міксером.

  5. Обробну дошку або велику тарылку застеліть пергаментним папером і чайною ложкою викладіть на неї вершково-шоколадну масу (кожен трюфель повинен бути розміром приблизно з волоський горіх).

  6. Змочуючи руки в теплій воді, скачайте з маси акуратні кульки. Поставте в холодильник для застигання на 4 години.

  7. Після подрібніть фісташки за допомогою кавомолки або блендера (при необхідності попередньо очистіть їх). Якщо ви хочете, щоб горіхи не були такими дрібними, можна просто добре порубати їх.

  8. Решту шоколаду розламайте на дрібні шматочки і розтопіть його на водяній бані.

  9. Кожен трюфель обережно наколюйте на зубочистку і занурюйте у розтоплений шоколад. Викладайте трюфелі на решытку, підстеливши під неї харчову плівку, щоб стікав зайвий шоколад, та одразу ж посипайте подрібненими фісташками (при бажанні можна і покачати кульки в фісташковому порошку, тоді горіхове покриття буде більш щільним).

  10. Поставте трюфелі в холодильник на 2 години. Перед подачею дайте цукеркам постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин.