Торт "Lapis Surabaya"
- 1. Яйце куряче — 30 шт.
- 2. Цукрова пудра — 250 г.
- 3. Борошно — 100 г.
- 4. Крохмаль кукурудзяний — 15 г.
- 5. Ваніль (стручок) — 1 шт.
- 6. Молоко сухе — 15 г.
- 7. Масло вершкове — 375 г.
- 8. Молоко згущене — 3 ст. л.
- 9. Какао-порошок — 20 г.
- 10. Розпушувач — 0,25 ч. л.
- 11. Шоколадна паста — 200 г.
- 12. Полуничний джем — 150 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Відокремити жовтки від білків, білки вилити в ємність і прибрати в холодильник (можуть зберігатися близько 40 днів).
Дістати насіння зі стручка ванілі. Підготувати три форми для випікання, якщо форми з дном, необхідно змастити вершковим маслом і присипати борошном.
У миску вилити 20 жовтків, 150 г. цукрової пудри і насіння ванілі. Збивати масу 10-15 хвилин, до збільшення маси втричі. Окремо просіяти борошно в миску, додати сухе молоко і кукурудзяний крохмаль. Розтопити 250 г. вершкового масла. На останніх хвилинах збивання в жовткову масу додати 2 ст. л. згущеного молока. Сюди ж додати суху суміш з борошна, молока і крохмалю. Обережно перемішати лопаткою знизу вгору. Частину тіста викласти в топлене вершкове масло, змішувати до об'єднання інгредієнтів. Після, вилити отриману суміш в основне тісто, ретельно перемішати. Розподілити тісто у дві форми. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці протягом 20-30 хвилин, до моменту, коли дерев'яна шпажка буде виходити сухою. Готовий бісквіт повинен постояти 15 хвилин у формі. Вийняти з форми і дати повністю охолонути.
У миску просіяти 30 г. борошна з розпушувачем, додати какао порошок. Розтопити 125 г. вершкового масла. Збити 10 яєчних жовтків разом із 100 г. цукрової пудри протягом 10-15 хвилин. На останніх хвилинах у жовткову суміш додати 1 ст. л. згущеного молока і 25 г. шоколадної пасти. Сюди ж додати суху суміш з борошна, розпушувача і какао порошку. Обережно перемішати лопаткою знизу вгору. Частину тіста викласти в топлене вершкове масло, змішувати до об'єднання інгредієнтів. Після, вилити отриману суміш в основне тісто, ретельно перемішати. Розподілити тісто в одну форму. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин, до моменту, коли дерев'яна шпажка буде виходити сухою. Готовий бісквіт повинен постояти 15 хвилин у формі. Вийняти з форми і дати повністю охолонути.
Решту 175 г. шоколадної пасти розділити на дві частини. Джем розділити на три частини. Покласти один жовтий бісквіт на обробну дошку. Змастити його половиною шоколадної пасти і джемом. Покласти зверху шоколадний бісквіт, повторити процедуру. Накрити зверху другим жовтим бісквітом. Зверху помазати джемом. Подавати охолодженим.