Торт "Біла і чорна магія"
- 1. Вершкове масло — 270 г.
- 2. Цукор — 175 г.
- 3. Яйце — 3 шт.
- 4. Борошно — 100 г.
- 5. Какао-порошок — 50 г.
- 6. В'ялена вишня — 100 г.
- 7. Родзинки — 100 г.
- 8. Волоський горіх — 50 г.
- 9. Гіркий шоколад — 750 г.
- 10. Чай (міцний) — 150 мл.
- 11. Білий шоколад — 200 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Теплою водою обмити в'ялену вишню, обсушити і видалити кісточки. Ізюм так само обмити. Грецький горіх посікти на великі шматки, потім, постійно помішуючи, трохи обсмажити на розжареній сковороді протягом 4 хв.
Гіркий шоколад розтопити на водяній бані. Коли шоколад повністю розтопиться, додати вершкове масло і яйця. Збивати до однорідності.
В отриману масу підсипати просіяне борошно, какао-порошок, вишню, родзинки і обсмажені горіхи.
Високу форму для випікання змастити вершковим маслом. Потім вистелити пергаментним папером, а стінки ємності вистелити пергаментною стрічкою. Вилити туди тісто і відправити випікатися в заздалегідь розігріту до 170ºС духовку на 1 г. 50 хв.
Поки готується бісквіт, необхідно заварити міцний чай (150 мл.).
На стіл викласти готовий бісквітний корж. За допомогою дерев'яної шпажки зробити в ньому декілька глибоких проколів. Залишити на 30 хв. Перевернути на іншу сторону, і проробити те ж саме. Накрити чистим рушником і дати постояти ще 30 хв.
Гіркий і білий шоколад розтопити на водяній бані. Розстелити на столі пергаментний папір і вилити на нього половину чорного шоколаду. Акуратно розрівняти (товщина пласту 3 мм.). Помістити на 30 хв. в холодильник. Після чого, обмазати остиглий пласт шоколадною масою, що залишилася. Знову відправити у холодильник на 10 хв.
У кондитерський мішок помістити половину розтопленого білого шоколаду. Вийняти пласт остиглого чорного шоколаду і білою масою намалювати на ньому часті тонкі смуги. Поставити в холодильник на 10 хв.
Дістати шоколад з холодильника (важливо, щоб він не став ламким!), і нарізати його трикутниками (вони можуть бути різної висоти). Слід різати великим гострим ножем і постійно змочувати його в теплій воді.
Помістити торт на пергамент і обмазати з боків розтопленим білим шоколадом. Обережно вдавити з усіх боків шоколадні трикутники так, щоб вони трохи заходили один на одного. Верхівку торта можна прикрасити крихітними шматочками шоколаду.