Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній перші страви › Свєкольник з хлібним квасом
Свєкольник з хлібним квасом

Свєкольник з хлібним квасом

Як добре влітку втамувати спрагу хлібним квасом! Не менш приємно в жаркий літній день, коли не хочеться гарячих перших страв, приготувати для домашніх свекольник із хлібним квасом. Переваги цієї страви - вона проста в приготуванні, легка, малокалорійна. А корисність для людського організму страв, приготованих з буряка, ніхто не ставить під сумнів. Цей звичайний, нічим не примітний для багатьох коренеплід - просто джерело корисних речовин. Крім того, в цьому рецепті буряк гармонійно поєднується з іншими не менш корисними інгредієнтами: морквою, огірками, цибулею і зеленню. Витративши порівняно небагато часу, Ви приготуєте дуже смачний холодний літній суп.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Квас хлібний — 1 л.
  2. 2. Буряк — 600 г.
  3. 3. Морква — 50 г.
  4. 4. Огірки — 200 г.
  5. 5. Цибуля зелена — 100 г.
  6. 6. Яйце куряче — 2 шт.
  7. 7. Сметана — за смаком
  8. 8. Цукор — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Олія рослинна — за смаком
  11. 11. Кріп — за смаком
  12. 12. Петрушка — за смаком
  13. 13. Зелень селери — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Буряк нарізати кубиками, покласти в каструлю, залити водою, додати оцет, тушкувати протягом 20-30 хвилин при закритій кришці.

  2. Моркву відварити, остудити і нарізати. Додати в каструлю з буряком. Огірки очистити від шкірки і нарізати, також додати до буряка.

  3. Розтерти з сіллю нарізану цибулю. Відварити яйця круто. Цибулю з яйцями додати в суп. Влити в каструлю квас, заправити сіллю і цукром, а також подрібненою петрушкою, селерою та кропом. Подавати зі сметаною.