Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній квасоля літо › Суп з беконом, селерою і квасолею
Суп з беконом, селерою і квасолею

Суп з беконом, селерою і квасолею

Cуп з беконом, селерою і квасолею - це дуже смачна, ароматна і ситна перша страва. Готується блюдо з консервованої або сушеної квасолі, яку замочують для розм'якшення в холодній воді до 6-ти годин. Потім воду зливають, квасолю знову промивають, потім заливають в каструлі холодною водою, додають рослинне масло і варять до готовності до 2-х годин. Для супу бажано використовувати червону квасолю. Бекон можна замінити карбонатом, баликом або шинкою. Ароматний суп з беконом, селерою і квасолею сподобається багатьом. Суп краще подати в порційних тарілках.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Бекон — 300 г.
  2. 2. Консервована квасоля — 300 г.
  3. 3. Картопля — 600 г.
  4. 4. Стебло селери — 200 г.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Чебрець — 6 гілочок
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Cіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Моркву промити, очистити і натерти на середній тертці. Стебла селери нарізати невеликими шматочками.

  2. Бекон нарізати невеликими шматочками.

  3. У каструлі на олії обсмажити цибулю до м'якого стану. Потім додати моркву і селеру. Злегка обсмажити, помішуючи.

  4. Слідом додати бекон, смажити 3-4 хвилини.

  5. Очистити картоплю і нарізати невеликими кубиками.

  6. У каструлю налити воду.

  7. Додати в каструлю картоплю, за смаком посолити і поперчити. Варити близько 15-20 хвилин.

  8. Далі додати в каструлю квасолю і варити ще хвилини 3-5. Після чого зняти з вогню і додати гілочки чебрецю. Дати настоятися хвилин 10-15.