Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь › Сало "Пікантне"
Сало "Пікантне"

Сало "Пікантне"

У багатьох народів українці асоціюються зі смачним червоним борщем і салом. Така вже історична традиція. Хоча в цьому нічого поганого немає, адже натуральне сало досить корисне. У ньому є вітаміни груп A, D і E, а також каротин. Але, напевно найголовніша особливість сала, це його здатність виводити з організму радіоактивні частинки - це дуже важливо в нашому індустріальному столітты. А також воно покращує роботу мозку. Щоб смачно і незвично подати сало, спробуйте приготувати його за нашим рецептом, з додаванням часнику і перцю. Пікантне сало припаде до смаку навіть тим, хто в принципі байдужий до цього продукту. Це гарна закуска як до гарніру, так і до алкогольного напою.

Кількість порцій 15
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сало — 1 кг.
  2. 2. Зубчик часнику — 6 шт.
  3. 3. Перець червоний мелений — 15 г.
  4. 4. Сіль крупнокристалічна — 140 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно порізати сало на шматки шириною 5-6 см. та довжиною 10-12 см. В кастрюлю налити воду (1260 г.), розчинити у ній сіль та прокип'ятити протягом 5 хвилин. Сало викласти в касрюлю в один шар.

  2. Залити шматочки сала гарячим розчином солі. Рідина повинна лише злегка покривати його. Варити сало протягом 20 хвилин. Потім кастрюлю зняти з вогню, притиснути сало тарілкою та залишити в россолі на добу.

  3. Часточки часнику почистити від сухої оболонки та дрібно порубати чи натерти на дрібній тертці. Витягнути сало з россолу та обсушити. Натерти шматочки сала подрібненим часником. Обсипати сало червоним меленим перцем та злегка натерти перцем сало.

  4. Загорнути шматочки у фольгу та покласти в морозилку. Слід мати на увазі, що солене відварене сало не можна нарізати одразу після того, як його було витягнуто з морозилки, інакше воно буде кришитися. Потрібно дати йому трохи полежати при кімнатній температурі.