Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній російська зима › Солянка з оселедцем, помідорами і солодким стручковим перцем
Солянка з оселедцем, помідорами і солодким стручковим перцем

Солянка з оселедцем, помідорами і солодким стручковим перцем

Велика різноманітність солянок: м'ясні, рибні, з морепродуктами, з копченостями та інші. Даний рецепт - один із низки найкращих рецептів збірної рибної солянки. Страва проста в приготуванні, відрізняється поживністю і гострим смаком, дуже ситна. Для приготування солянки можна брати будь-яку свіжу рибу, але не дрібну і не дуже кістляву. Лук пасирують до красивого золотистого кольору, головне, його не пережарити. Огірки кладуть в суп останніми, коли вже готові всі овочі. Потім в самому кінці додають спеції. Така ситна солянка може замінити цілий обід, блюдо можна подати і на святковий стіл і приготувати в будь-який будній день.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сардини — 20 г.
  2. 2. Оселедець — 80 г.
  3. 3. Оселедець консервований — 20 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 30 г.
  5. 5. Огірки солоні — 20 г.
  6. 6. Перець болгарський — 15 г.
  7. 7. Помідори — 20 г.
  8. 8. Каперси — 5 г.
  9. 9. Маслини — 5 г.
  10. 10. Томатна паста — 5 г.
  11. 11. Масло вершкове — 10 г.
  12. 12. Лимони — 0,2 шт.
  13. 13. Петрушка — за смаком
  14. 14. Лавровий лист — за смаком
  15. 15. Перець чорний горошком — за смаком
  16. 16. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити цибулю і дрібно нарізати. На розігріту сковороду покласти 5 г. вершкового масла, обсмажити цибулю протягом 5 хвилин, після додати томатну пасту, готувати ще 5-8 хвилин.

  2. Болгарський перець очистити від насіння, нарізати соломкою, на окремій сковороді в олії обсмажити перець. Солоні огірки очистити від насіння, нарізати соломкою.

  3. Налити 2 л. води в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, додати у воду обсмажені цибулю і перець, додати солоні огірки, каперси, приправити лавровим листом, перцем, сіллю. Варити протягом 10-15 хвилин.

  4. Філе оселедця нарізати шматочками. Солоний оселедець вимочувати в молоці 30 хвилин, після чого також нарізати маленькими шматочками. Викласти з банки сардини, перекласти на паперову серветку.

  5. Помідори нарізати середніми шматочками. Додати в каструлю з супом всю рибу і помідори, варити до готовності свіжого оселедця. При подачі додати в суп часточку лимона, маслини, посипати зверху подрібненою зеленню.