Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь російська риба осінь › Щука, запечена у фользі
Щука, запечена у фользі

Щука, запечена у фользі

Запікати щуку - це традиція досить давня. Різновидом такої страви ще є щука фарширована. Але така популярність тільки говорить про те, яка це страва смачна і цікава. А що може бути краще, старих добрих рецептів, перевірені роками і навіть поколіннями. Ми тільки хочемо нагадати вам, як легко і швидко приготувати щуку. Не забуваємо і про те, що риба дуже корисна для нашого організму. Адже в ній великий відсоток білка і дуже мало жирів. До того ж біологічна цінність білків перевершує навіть куряче м'ясо, а значить вона добре засвоюється організмом. Щуку часто використовують у лікувальному і дієтичному харчуванні.

Кількість порцій 2
Час приготування 45 хв

  1. 1. Щука — 1 шт.
  2. 2. Лимон — 1 шт.
  3. 3. Майонез — 3 ст. л.
  4. 4. Перець чорний мелений — за смаком
  5. 5. Паприка мелена — за смаком
  6. 6. Коріандр мелений — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Петрушка сушена — за смаком
  9. 9. Чебрець мелений — за смаком
  10. 10. Майоран сушений — за смаком
  11. 11. Базилік сушений — за смаком
  12. 12. Кріп сушений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити рибу від луски, витягнути нутрощі. Лимон розрізати кружальцями поперек товщиною 0,5 см. Викласти всередині щуки лимони уздовж всієї довжини хребта.

  2. У мисці змішати майонез і спеції. Змастити соусом з миски одну сторону щуки, викласти на фольгу рибу, стороною з соусом донизу. Смазати соусом другу сторону.

  3. Зверху риби покласти також часточки лимона. Завернуть рибу у фольгу. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200°С протягом 20 хвилин. Через 20 хвилин, зняти фольгу, випікати протягом 10-15 хвилин.