Шоколадно-апельсинові мафіни з шоколадним ганашем
- 1. Борошно пшеничне — 65 г.
- 2. Какао-порошок — 5 ч. л.
- 3. Розпушувач — 5 г.
- 4. Сода — 1 г.
- 5. Сіль — 1 г.
- 6. Кефір — 50 мл.
- 7. Цукор — 30 г.
- 8. Апельсин — 1 шт.
- 9. Есенція ванільна — 1 г.
- 10. Шоколад темний — 60 г.
- 11. Масло вершкове — 7 г.
- 12. Вершки 30% — 30 мл.
- 13. Конфітюр апельсиновий — 50 г.
- 14. М'ята свіжа — для прикраси
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Духовку розігріти до 180°C.
У миску просіяти борошно і какао-порошок, а також розпушувач і соду. Всипати сіль.
У другій мисці змішати кефір з цукром, влити заздалегідь розтоплене вершкове масло (охолоджене). Додати ванільну есенцію, 1 ч. л. апельсинової цедри і 30 мл. апельсинового соку. Перемішати ретельно всі компоненти.
Змішати разом дві суміші з різних мисок, додати вже в загальну суміш 1 ст. л. подрібненого шоколаду. Викласти масу по формочках для кексів. Випікати протягом 25 хвилин.
Для приготування ганаша, необхідно скласти в миску шматочки шоколаду, який залишився. Влити до шоколаду нагріті вершки, через 5 секунд, змішати, додати нарізане на шматочки вершкове масло. Накрити суміш харчовою плівкою, остудити.
За допомогою кулінарного мішка, викласти трохи ганаша на кожен мафін. Прикрасити апельсиновим конфітюром і листочком м'яти.