Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Шоколадна бабка
Шоколадна бабка

Шоколадна бабка

Бабку готували в Росії ще дуже і дуже давно. Ця страва по праву вважається російською народною стравою. Спочатку це була несолодка страва із картоплі або локшини. При чому локшину обов'язково теж брали домашню. З часом стали з'являтися і рецепти солодких бабок. Наприклад, шоколадна, як у нашому рецепті. Хорош рецепт тим, що нескладно замісити тісто для бабки. Та й глазур зробити теж. Але крім шоколаду в десерті є багато інгредієнтів, які не тільки смачні, але і корисні. Це горіхи. Адже фундук - це джерело рослинного білка, який дуже важливий для нашого організму. Ви подаруєте море радості своїм близьким з таким десертом.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Темний шоколад — 200 г.
  2. 2. Яйця — 4 шт.
  3. 3. Цукор — 100 г.
  4. 4. Борошно — 7 ст. л.
  5. 5. Розпушувач для тіста — 1.5 ч. л.
  6. 6. Фундук мелений — 100 г.
  7. 7. Какао — 1 ч. л.
  8. 8. Вершкове масло — 150 г.
  9. 9. Сіль — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтопити 100 г. вершкового масла в каструлі.

  2. 100 г. шоколаду натерти на дрібній тертці.

  3. Білки відокремити від жовтків. Збити білки з щіпкою солі в жорстку масу. Наприкінці збивання додати цукор, збити. Потім додати яєчні жовтки і все разом збити.

  4. В окремому посуді змішати борошно, горіхи, розпушувач, тертий шоколад і какао. Все перемішати. Потім додати розтоплене вершкове масло і перемішати.

  5. Випікати при температурі 180°С 40-45 хвилин, готовність перевірити зубочисткою. Готову бабку остудити і полити шоколадною глазур'ю.

  6. Приготувати глазур. Розтопити 100 г. темного шоколаду на водяній бані, додати 50 г. розтопленого вершкового масла, перемішати.

  7. Покрити бабку глазур'ю. Приємного апетиту.